23.10.08

Vrabčák

Co bych neudělala pro jedno malé představení? Dokonce jsem se i navlékla do těch hrozných černých kalhot s extrémně vysokým pasem, upřímně je za to nenávidim, a vrchol! dokonce i boty s podpatkem jsem vytáhla zpodpostele.) A páč to bylo ve spěchu, malovala jsem se v autě, a prosila mámu, aby brzdila něžně, jinak mám tužku v oku;)
Pak jsme ve foyer hledaly hasiče, aby nás protáh do lóže... jojo, není nad protekci a známosti.)
Ale představení bylo rozkošné...


Mám Trudný konec Ústřičného chlapečka a jiné příběhy, leč překlad zdá se mi jakýsi podivně kostrbatý... ale ilustration jsou takové... brutálňoučké.) velmi...



22.10.08

Ms Angličtinářka dnes nadhodila možnost jít po maturitě studovat do Skotska... na rok, dva, tři... .)
Co mě tu drží? Nic... žádné neo(d)pustitelné závazky... Vážně o tom uvažuju. Akorát mě napadá, jak jsou na tom Skoti s britskou angličtinou? .) To musim pokoumati...

Též mi dělá radost grupa Flogging Molly, svou dokonalou hudbou.)

Umírá mi mptroska, ale jakože opravdu umírá... tak jsem se rozhodla, že až jednou zase budu mít volné finanční prostředky, vynaložím je tímto směrem. Leč protože akcí a příležitostí jak je utratit nějak neubývá, musim si najít brigádu/sponzora/dobře se vdát.)) Ne že by nebylo za koho, poslední dobou je chlapců ochotných se mnou kamarádit až podezřele moc... co se děje? Mám chuť si stoupnout a zaječet...( že chci toho jednoho jedinýho...) no zkrátka zaječet něco hodně ošklivýho, a páč jsem přeci čistá cudná mravná Kateřina, nic takového neudělám.


14.10.08

Tak jo!

Tak jo... tak jo... a chlastu ještě víííce a déšt ledový ať tě zmáčí...

Koupim si ten jediný plastový stylový kousek, co mi chybí... Áno... sluneční brýle! Do deštivého počasí... ty velké, můří. Jsem můra.

A opět ztrácim nit, ale někteří se snaží ji navázat, jako by se nic nestalo... ehm. Staří přátelé? Jop...

But transitory... a zas bude... třeba zima.

12.10.08

Sally's song

Sallyina píseň se mi velice líbí. Je krásná od Fiony Apple. A ke své smůla až dnes jsem zjistila, že existuje i verze Amy Lee... taky nádherná. Prostě skqost (čteme skvost).

Ten text je... povědomý. Jako bych to znala.))

Foggy trip

Byla zamračená sobota ráno... a z Olomouce vyjelo punkové autíčko s cd přehrávačem a ospalou posádkou. Někteří, krom řidiče snad, spali velmi málo. A punkové autíčko jelo... až pro slečnu geoložku, která byla iniciátorem výletu, a jela si nahrabat granáty do Jeseníků. Tak tedy... když se zamračená obloha usmála a ukázala i sluníčko, bylo nádherně. Stromy byly tak dokonale barevné, tak krásně a přitom to nepůsobilo kýčovitě... možná v kombinaci s modrou oblohou (jako hotel Grand.)) lehce. Usnula jsem, jak jinak... ale až později, než jsem předpokládala. Pořád bylo všechno tak barevné... až jsme dobloudili podle mapy z roku 1978 a Autoatlasu ČSSR do končin jako je Vidnava, Skorošice a Velká Kraš... cestou jsme skupovali atraktivně (teda pro nás.)) vypadající objekty... romantické staré domečky, záhrádky a zákoutí... jedna starou dokonalou továrnu s atmosférou... (Co mi připomněla...?) Tak ti z nás, co s sebou měli foťák a říkají si fotografové, začali fotit... Abych to trochu depoetizovala, ten objekt, (kam jsme vlezli skrz plot, na kterém bylo upozornění, že objekt je střežen psy.) opravdu hlídal pes... jenomže už to chudák měl za sebou. Nedlouho.
Dojeli jsme do Velké Kraše...kupodivu. Cesta tam je pečlivě tajená, snad aby to chudák turista neměl tak jednoduché. I když, kolik lidí pojede dobrovolně do Velké Kraše... Šli jsme hledat ten lom/lůmek/lomík, leč cesta byla dlouhá a já mám na patě velký stržený puchýř (...chůze v nezavázaných steelkách...) a tak jsme se s If rozhodly nedoprovodit je tam... neviděly jsme lom/lůmek/lomík.

I jsme lezli na Boží horu, páč na ní byl úchvatně vypadající, starobylý a krásný klášter. Nebo kostel? To je fuk, každopádně při bližším ohledání nahoře na hoře mu trošku kazilo image osvětlení, připevněné na jeho věžích a nějaké ty dráty, trčící tak porůznu... nevadí, z dálky to není vidět;)

Tohle jsem asi potřebovala po tom náročném týdnu... kdy se kyvadlo mé vlastní existence opět v některých chvílích hodně vzdalovalo od své rovnovážné polohy (klidu a míru a duševní vyrovnanosti a vubec takových příjemných stavů. ))

1.10.08

Ska!

Podnikla jsem výlet do Věciček, abych se přesvědčila, esli náhodou nemají tričko Within Temptation... a náhodou mají akorát jednu čudnou mikinu. Teda, ten potisk je divnej, je to Silent Force Tour nebo co, a mě se prostě nelíbí. Tak sjíždim všemožné stránky ve snaze najít schopně vypadající tričko... a nejvíc se mi líbí tohle. Bohužel, Nizozemí.)) A tak jsem si ve Věcičkách koupila placku... pro změnu ska. Schíza.